Tietosuojaperiaatteemme

Lounaspaikka.fi-mobiilisovellus käyttää mobiililaitteiden tarjoamia paikannuspalveluja paikantaakseen käyttäjän ja näyttääkseen käyttäjälle lähistöllä sijaitsevien ravintoloiden tietoja sekä kohdentaakseen mainontaa käyttäjälle.

Käyttäjällä on mahdollisuus kieltää paikannustietojensa käytön, jolloin lounaspaikka.fi-palvelu ei pysty esittämään käyttäjälle tarjontaansa.

Alle 15-vuotiaan tai vajaavaltaisen palvelun käytöstä vastaa hänen huoltajansa tai edunvalvojansa, jolloin huoltaja tai edunvalvoja hyväksyy myös paikannustietojen välityksen palvelulle. Alle 15-vuotias tai vajaavaltainen ei saa käyttää palvelua ilman huoltajansa tai edunvalvojansa hyväksyntää.

Käyttäjän salliessa paikannustietojen käytön, lounaspaikka.fi-palvelu käyttää paikkatietoja lähistöllä sijaitsevien ravintoloiden sekä paikkatietojen perusteella kohdennettavan mainonnan ja markkinoinnin esittämiseen. Palvelun teknisestä toteutuksesta johtuen, näitä tietoja välitetään myös lounaspaikka.fi:n hakupalvelimille, jotka sijaitsevat Euroopan Unionin alueella. Tietoliikenne mobiililaitteen ja lounaspaikka.fi-palvelun välillä on salattu normaalien internet-käytäntöjen mukaisesti. Yksittäisen käyttäjän paikkatietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille muutoin kuin palvelun tekninen toteutus käyttää kolmansien osapuolien tietotekniikkainfrastruktuuria.

Lounaspaikka.fi-palvelu hyödyntää käyttäjien paikkatietoja myös tilastollisesti analysoidakseen palvelun käyttöä sekä mainonnan suunnittelussa ja kohdentamisessa. Näitä tilastollisia tietoja saatetaan välittää myös yhteistyökumppaneille ja korkean tason tietoja myös julkistaa. Nämä tilastolliset tiedot käsitellään niin, että yksittäistä käyttäjää ei ole mahdollista tunnistaa eikä tietoja yhdistetä yksittäisten käyttäjien henkilötietoihin.

Yksittäisen käyttäjän paikannustietoja säilytetään ainoastaan palvelun käytön aikana palvelun tekniseksi toteuttamiseksi sekä tilastollisen tuloksen laskentaa varten tarpeellisen ajan. Tilastollisen tuloksen laskentaa varten säilytettyjä tietoja ei yhdistetä yksittäisten käyttäjien henkilötietoihin.

Paikkatietojen lisäksi käyttäjän laitteesta saatetaan välittää teknisiä tietoja sovelluksen toimimisen tai ongelmatilanteiden selvittämistä varten. Tällaisia teknisiä tietoja ovat esimerkiksi laitteen valmistaja ja tyyppi, käyttöjärjestelmän versio ym.

Palvelun käyttökokemuksen parantamiseksi kerätään tilastotietoja palvelun eri ominaisuuksien käytöstä. Näistä tiedoista ei pystytä identifioimaan yksittäistä käyttäjää, vaan niillä analysoidaan palvelun käyttötapoja ja käytettävyytä palvelun parantamiseksi. Käyttäjä hyväksyy näiden tietojen keräämisen ja välittämisen käyttämällä palvelua.